Contact
Menu
Actueel

Leene leest tijdens de #Boekenweek

Verhalen schrijven: we kunnen er wat van. Maar wat lézen de mensen van Leene Communicatie eigenlijk zelf, tijdens de Boekenweek?

Peter van Apeldoorn

Wie (niet) reist is gek, Ap Dijksterhuis

“Een leuk boekje over hoe reizen je leven verrijkt. Veel van wat Dijksterhuis beweert over reizen geldt eigenlijk ook voor het lezen van boeken. Het is dé manier om ons brein soepel te houden, het reikt ons inspiratie en creativiteit aan, haalt vooroordelen onderuit en maakt ons gelukkiger. Een andere aanrader is En we noemen hem, van Marjolein van Heemstra. Dat boek las ik onlangs uit, en mag van mij de Libris Literatuurprijs winnen. Inmiddels ligt er weer een nieuw stapeltje boeken thuis, met daarin De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld, Gezien de feiten van Griet Op de Beeck en twee reisgidsen over Sevilla. Daar hoop ik eind deze maand een paar dagen te verblijven. Want wie niet reist…”

Marjolein Slingerland

Een sprinter is een stoptrein zonder wc, Ronny Boogaart

“Dit populair-wetenschappelijke boekje gaat over de sturende kracht van taal. Het uitgangspunt: taalgebruik is kiezen en kiezen is sturen. Met grappige, herkenbare voorbeelden schrijft Boogaart over de verhullende, soms zelf manipulatieve manier waarop we taal gebruiken. Een aanrader voor taalliefhebbers!”

Ton van Leeuwen

The Daily Stoic, Ryan Holiday en Stephen Hanselman

“Ik kreeg dit boek vorig jaar voor mijn verjaardag. 365 citaten van stoïcijnse filosofen, telkens begeleid met actueel commentaar. Heel bijzonder dat ideeën van meer dan 2000 jaar oud in deze snel veranderende wereld zo relevant en inspirerend blijven!”

Maarten Hagg

De Nederlandse Toppen-top 40, Pieter Cramer en Huug Schipper

“Nu het eindelijk weer lente wordt, zit ik weer elk weekend op de racefiets. Vanuit Ede doe ik dan graag de mooie klimmetjes aan in onze omgeving, zoals de Amerongseberg, de Italiaanseweg en de Posbank. Deze staan – gepaard met met mooie verhalen en anekdotes daaromheen – prachtig beschreven in deze musthave voor liefhebbers van de fiets én van een goed verhaal. De schrijvers hebben gekozen voor een mooie mix van échte kuitenbijters, beroemde hellingen en op het oog bescheiden klimmetjes, op plekken waar je niet meteen denkt aan hoogtemeters maken. Klimmetjes die tóch een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling van diverse wielerhelden – die ook zelf uitgebreid aan het woord komen. Daarmee is deze top 40 niet alleen goed voor de lekkere wielertrek, maar gelijk ook een mooie bucketlist voor het komende wielerseizoen.”

Laura van der Mark

Wat het hart verwoest, John Boyne

“Wat mensen elkaar aandoen vanuit starre, religieuze of culturele denkbeelden wordt weer eens schrijnend duidelijk in dit prachtboek. Wat een ellende doorstaat Cyril, geboren als bastaardzoon van een verstoten tienermeisje in het Ierland van kort na de Tweede Wereldoorlog. Zijn adoptieouders laten geen gelegenheid onbenut om hem te vertellen dat hij geen ‘echte Avery’ is. Maar veel erger nog is de worsteling met zijn ontluikende homoseksualiteit. Die hij zelf al niet accepteert, laat staan zijn omgeving. We volgen Cyril van baarmoeder tot zeventigjarige, een 608 pagina’s lange zoektocht naar identiteit, acceptatie en geluk. Een zoektocht die soms ontroert, soms woedend maakt, en soms gewoon erg grappig is. En dat met zo’n vaart geschreven! Oh, als ik mijn lezers toch 608 pagina’s lang zó geboeid kon houden…”

Corine Boef

Het einde van de eenzaamheid, Benedict Wells

“Een boek met een – op het eerste gezicht – zware titel en dito thema’s. Het is een coming-of-age roman over hoofdpersoon Jules en zijn broer en zus, die ondanks allerlei rampen in hun leven toch in staat blijken er iets waardevols van te maken.

Ik was lang onder de indruk van dit verhaal. Het is met veel talent en warmte geschreven. De schrijver weet zijn bezieling op je over te brengen en je te raken, zonder dat je verpletterd achterblijft.”

Charlotte Verloop

De acht bergen, Paolo Cognetti

“Gekregen met kerst, maar doet denken aan de zomer. Echt zo’n boek dat een film wordt in je hoofd. Ik ben verder verslingerd aan alles van Khaled Hosseini, met als ultieme favoriet Duizend schitterende zonnen. Die ga ik maar weer eens lezen… Ook kan ik genieten van (populair-)wetenschappelijke boeken. Over psychologie bijvoorbeeld.”

Lees wat we verder te vertellen hebben