Contact
Menu

Aardgasvrij

Zoek je een bureau voor communicatie over energietransitie en aardgasvrije wijken?

Ons land staat voor een enorme uitdaging: aardgasvrij worden. De rijksoverheid, gemeenten, bewoners, bedrijven en instellingen moeten samen aan de slag met de energietransitie. Leene Communicatie heeft meer dan tien jaar communicatie-ervaring met dit onderwerp. Ook ondersteunen we diverse gemeenten met hun communicatie over aardgasvrije wijken. We denken hier graag op strategisch niveau over mee en kunnen ook coördinerende taken voor onze rekening nemen. Desgewenst zorgen we voor extra capaciteit op locatie.

Hoe kunnen we je helpen?

Communicatiestrategie

We zijn niet een bureau van vuistdikke plannen. Toch ontkom je er meestal niet aan om bij een maatschappelijk vraagstuk als de energietransitie een communicatiestrategie vast te stellen. Want hoe krijg je de mensen in jouw gemeente mee in de transitie naar aardgasvrije wijken? Een communicatiestrategie zorgt voor consistentie, geeft alle betrokkenen houvast en vergroot vaak de effectiviteit en efficiëntie van de communicatie. Wij maken het communicatieplan graag samen met alle betrokkenen, zodat er meteen draagvlak ontstaat.

Data en onderzoek

Big data, open data, kwantitatieve en kwalitatieve data: niemand kan meer om ‘data’ heen. Strategische en beleidsmatige keuzes op het gebied van communicatie worden steeds meer gemaakt op basis van verzamelde en geanalyseerde data. In de afgelopen jaren hielpen we veel opdrachtgevers met data-analyse, onderzoek en monitoring. Dit leverde statistieken op die bijvoorbeeld hielpen om inwoners uit verschillende wijken gericht te bereiken in de transitie naar aardgasvrije (woon)wijken. Die ervaringen delen we graag.

Begrijpelijk communiceren met bewoners en bedrijven

De energietransitie is een complexe uitdaging, met nog veel onduidelijkheden. Tegelijkertijd krijgt iedere Nederlander ermee te maken, en moet iedereen de boodschap kunnen begrijpen. Onder hen ook 2,5 miljoen laaggeletterden. Onze tekstschrijvers helpen je om tot de kern van je boodschap te komen. Van bewonersbrieven en uitnodigingen tot inspirerende praktijkvoorbeelden. We schrijven of redigeren je teksten op B1-niveau en maken waar nodig gebruik van ons concept beeldbrieven.

Lees hoe we jouw teksten kunnen schrijven of verbeteren.

Verduidelijkende vormgeving en illustraties

Wat zijn de alternatieven voor aardgas? Wat zijn hun plussen en minnen? En hoe werkt zo’n warmtenet nou precies? Om uit te leggen wat er komt kijken bij de energietransitie, kunnen vormgeving en illustraties een belangrijke rol spelen. Onze vormgevers hebben een goede basiskennis van de processtappen en technische uitdagingen van de energietransitie. Daarmee zijn ze in staat doeltreffende infographics te maken. Natuurlijk zorgen ze ook voor heldere en aantrekkelijke folders, uitnodigingen en ander communicatiemateriaal.

Lees hoe we met vormgeving jouw boodschap kunnen versterken.

Concept en campagnes

Ieder van ons heeft wat te doen in de overstap naar duurzame energie en warmte. Wil jij mensen bewust maken van hun rol in de energietransitie? Wij ontwikkelen opvallende PR-, communicatie- en contentcampagnes om het nut en de noodzaak van de energietransitie onder de aandacht te brengen bij specifieke doelgroepen. Van een krachtig concept en aansprekende beeldtaal, tot een activerende slogan en aantrekkelijke campagnemiddelen. Dankzij een geïntegreerde mix van communicatiemiddelen geef je je doelgroepen de juiste inhoud van de boodschap mee en stimuleer je het gewenste gedrag.

Onze visie en ervaring

Ontvang gratis 7 tips voor bewonerscommunicatie

De energietransitie stelt Nederlandse gemeenten voor een grote communicatie-uitdaging. Hoe communiceer je met zo’n diverse doelgroep over zo’n complex vraagstuk, met nog zoveel onbeantwoorde vragen? Wij stelden op basis van communicatie-ervaringen in proeftuinen 7 tips op voor begrijpelijke bewonerscommunicatie.

Stuur ons een mailtje en we sturen de tips direct naar je op.

Naam