Contact
Menu

Aardgasvrij

Zoek je een bureau voor communicatie over energietransitie en aardgasvrije wijken?

Ons land staat voor een enorme uitdaging: aardgasvrij worden. De rijksoverheid, gemeenten, bewoners, bedrijven en instellingen moeten samen aan de slag met de energietransitie. Leene Communicatie is al meer dan tien jaar een bureau voor communicatie over verduurzaming en de energietransitie. Ook ondersteunen we diverse gemeenten concreet met hun communicatie over aardgasvrije wijken.

Hoe kunnen we je helpen?

Begrijpelijk communiceren met bewoners en bedrijven

De energietransitie is een complexe uitdaging, met nog veel onduidelijkheden. Tegelijkertijd krijgt iedere Nederlander ermee te maken, en moet iedereen de boodschap kunnen begrijpen. Onder hen ook 2,5 miljoen laaggeletterden. Onze tekstschrijvers helpen je om tot de kern van je boodschap te komen. Van bewonersbrieven en uitnodigingen tot inspirerende praktijkvoorbeelden. We schrijven of redigeren je teksten op B1-niveau en maken waar nodig gebruik van ons concept beeldbrieven.

Lees hoe we jouw teksten kunnen schrijven of verbeteren.

Strategisch advies en praktische ondersteuning

Gemeenten die aan de slag gaan met aardgasvrije wijken, krijgen communicatief veel op hun bordje: een campagne bedenken, boodschappen afstemmen met andere gemeenten, schrijven van brieven, ontwikkelen van een folder, perscontacten, organiseren van informatieavonden… We denken hier graag op strategisch niveau over mee en kunnen ook coördinerende taken voor onze rekening nemen. Desgewenst zorgen we voor extra capaciteit op locatie.

Lees hoe we je kunnen ondersteunen met advies en projectcommunicatie.

Verduidelijkende vormgeving en illustraties

Wat zijn de alternatieven voor aardgas? Wat zijn hun plussen en minnen? En hoe werkt zo’n warmtenet nou precies? Om uit te leggen wat er komt kijken bij de energietransitie, kunnen vormgeving en illustraties een belangrijke rol spelen. Onze vormgevers hebben een goede basiskennis van de processtappen en technische uitdagingen van de energietransitie. Daarmee zijn ze in staat doeltreffende infographics te maken. Natuurlijk zorgen ze ook voor heldere en aantrekkelijke folders, uitnodigingen en ander communicatiemateriaal.

Lees hoe we met vormgeving jouw boodschap kunnen versterken.

Onze visie en ervaring

Ontvang gratis 7 tips voor bewonerscommunicatie

De energietransitie stelt Nederlandse gemeenten voor een grote communicatie-uitdaging. Hoe communiceer je met zo’n diverse doelgroep over zo’n complex vraagstuk, met nog zoveel onbeantwoorde vragen? Wij stelden op basis van communicatie-ervaringen in proeftuinen 7 tips op voor begrijpelijke bewonerscommunicatie.

Stuur ons een mailtje en we sturen de tips direct naar je op.    Door op ‘versturen’ te klikken gaat u akkoord met ons privacybeleid