Contact
Menu

Van interne communicatie
tot perswoordvoering

Je zoekt een bureau om mee te denken over de omgevings-communicatie. Of je hebt extra denkkracht nodig voor een content- of social mediastrategie. Wellicht wil je resultaten beter zichtbaar maken of een PR-aanpak ontwikkelen. De adviseurs van Leene Communicatie helpen bedrijven, overheden en projecten om te komen tot heldere en aansprekende communicatie.

Stakeholderanalyse

Zeker bij grotere projecten wil je de belanghebbenden scherp op het netvlies hebben. Wie zijn het, wat zijn hun belangen en zijn het dezelfde mensen en organisaties als je communicatiedoelgroepen? Daar helpen we je graag bij. Een quick scan van de omgeving is vaak een eerste snelle stap.

Communicatiestrategie

Zeker bij grotere projecten wil je de belanghebbenden scherp op het netvlies hebben. Wie zijn het, wat zijn hun belangen en zijn het dezelfde mensen en organisaties als je communicatiedoelgroepen? Daar helpen we je graag bij. Een quick scan van de omgeving is vaak een eerste snelle stap.

Social mediastrategie

Facebook, Instagram, LinkedIn… Hoe zet je social media op een strategische én praktische manier in? Hoe zorg je met relevante inhoud en nieuwswaardige content dat je bekendheid krijgt bij uiteenlopende doelgroepen? We helpen organisaties met het ontwikkelen van een online of social mediastrategie. Samen bepalen we doelstellingen en kernboodschappen en stellen we prioriteiten. En we adviseren over monitoring, analyse en tone-of-voice.

Message house

We maken graag gebruik van de message house-methodiek om te komen tot een onderbouwde boodschap. Om die te maken, organiseren we een of enkele denksessies. We begeleiden het proces door vragen te stellen en de deelnemers te prikkelen. Dit kan zo nodig geheel digitaal plaatsvinden. Het eindresultaat is een boodschap in verschillende varianten met feiten, cijfers en bewijsvoering.

Direct Duidelijk Analyse

Duidelijk communiceren zien we als kern van onze dienstverlening. Met een Direct Duidelijk Analyse brengen we de begrijpelijkheid van (delen van) je communicatie in kaart. Zoals brieven, e-mails, nieuwsbrieven, social media-berichten, video’s et cetera. Vervolgens formuleren we praktische verbeterpunten waarmee je direct aan de slag kunt. Desgewenst trainen we medewerkers in begrijpelijk schrijven en leiden we schrijfcoaches op.

Pro-actief persbeleid

Je wilt aan de slag met het opzetten en inrichten van het pers- en mediabeleid. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. We adviseren en begeleiden organisaties met strategisch media- en persadvies, al dan niet in combinatie met tijdelijke operationele invulling van persvoorlichting en perswoordvoering.

Actief persbeleid en woordvoering

Contentstrategie

Contentmarketing is van oudsher een specialisme van ons bureau. Onze adviseurs helpen je graag om te komen tot een goede contentstrategie. Met een journalistieke bril kijken we hoe jouw organisatie de doelgroepen het best kan bereiken, informeren en inspireren met sterke content. We maken daarbij graag gebruik van het 3H-model van Google.

Hands on sparringpartners

De adviseurs van Leene Communicatie fungeren als sparringpartner op communicatiegebied en voeren de adviezen desgewenst uit. Een belangrijk mediaoptreden? We bereiden de woordvoeringslijn en Q&A voor. Een crisis-situatie? We sparren met de communicatie-manager over de aanpak, en we helpen je de pers te managen. Nieuwe website? We denken graag met je mee over het plan.

PR en mediarelaties

We zijn prijswinnend op het gebied van PR en mediarelaties. Leene Communicatie genereert actief free publicity over merken, projecten en initiatieven. We verzorgen – al dan niet op tijdelijke basis – de woordvoering en pers-contacten voor organisaties, commissies en samenwerkingsverbanden. En we helpen met de communicatie als er sprake is van een crisissituatie.

Direct Duidelijk Trainingen

Met onze Direct Duidelijk Trainingen helpen we organisaties duidelijker te communiceren. We bieden praktische workshops, trainingen en opleidingen die draaien om begrijpelijkheid. Van het schrijven van glasheldere teksten tot mediatrainingen en trainingen waarin we medewerkers helpen hun corporate story te vertellen en uit te dragen.

Communicatieonderzoek

Big data, open data, kwantitatieve en kwalitatieve data: niemand kan meer om ‘data’ heen. Ook strategische en beleidsmatige keuzes op het gebied van communicatie worden meer en meer gemaakt op basis van verzamelde en geanalyseerde data. In de afgelopen jaren hielpen we veel opdrachtgevers met data-analyse, onderzoek en monitoring. Bijvoorbeeld door bezoekersstatistieken te analyseren, campagneresultaten te meten, stakeholderanalyses uit te voeren of mediaberichtgeving in kaart te brengen. Die ervaringen delen we graag.

Bekijk onze cases