Contact
Menu

Specialismen

Hier blinken
wij in uit

Op zoek naar een specifieke dienst? Dit zijn onze specialiteiten.

Omgevingscommunicatie

Een groot bouwproject, de realisatie van een wind- of zonnepark of een megatransport. In een dichtbevolkt land als Nederland kun je de omgeving eigenlijk nooit links laten liggen. Wij helpen om de belanghebbenden te identificeren en communicatie op gang te brengen en te houden. Pro-actief en geloofwaardig.

Omgevingscommunicatie
Foto: Jorrit Lousberg

Projectcommunicatie

Projecten zijn vaak gelegenheidscombinaties. Van verschillende bedrijven, overheden, afdelingen of varianten daarop. Succesvolle projecten organiseren niet alleen de samenwerking, maar ook de communicatie goed. Leene Communicatie heeft veel ervaring met projectcommunicatie. Van het Zilveren Regeringsjubileum van toenmalig koningin Beatrix tot en met communicatie over cultuurverandering.

Corporate communicatie

Van jaarverslag tot corporate story. En van huisstijl tot positionering van de bestuurder. Natuurlijk voor bedrijven en NGO’s, maar ook voor overheden en uitvoeringsorganisaties. Op het gebied van corporate communicatie hebben we jarenlange ervaring in huis. De adviseurs, vormgevers en tekstschrijvers van Leene Communicatie geven handen en voeten aan de corporate communicatie van de organisatie.

Overheidscommunicatie

Leene Communicatie wil werken voor én met organisaties die zich inzetten voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Overheidscommunicatie is dan ook een specialisme van ons bureau. Bij Leene Communicatie werken diverse collega’s die ooit zelf bij de overheid werkten. Onze opdrachtgevers lopen uiteen van de gemeente Wijk bij Duurstede tot de Sociale Verzekeringsbank en van het ministerie van Justitie en Veiligheid tot de provincie Zuid-Holland.

Interne communicatie

Mede door corona staat interne communicatie bij veel organisaties hoog op de agenda. Maar ook een fusie, organisatieverandering of fabriekssluiting kan reden zijn om extra aandacht te geven aan de interne communicatie. Wij helpen om dit op een hoger plan te brengen met de inzet van adviseurs en bijvoorbeeld  (web)redacteuren. We hebben daarmee ruime ervaring. Zo nodig zetten we op tijdelijke basis zelfs een complete afdeling interne communicatie op.

Crisiscommunicatie

Leene Communicatie adviseert en ondersteunt bedrijven in zwaar weer bij de communicatie. Vaak gaat het om acute crisissituaties of langer lopende issues waar extra ondersteuning nodig is op het gebied van persvoorlichting en mediarelaties. We hebben ervaring met bijvoorbeeld sluiting van vestigingen en fabrieken, reorganisaties, corruptie, veiligheidsissues en milieuschandalen.

Mediatraining

Hoe werken media en journalisten en hoe ga je daarmee om? Hoe maak je nieuws en hoe houd je de regie bij kritische vragen? Tijdens onze mediatrainingen brengen wij jou gevoel voor nieuws bij, vertellen we je hoe journalisten werken en leren we je hoe je daarop kunt inspelen. We laten je oefenen voor de camera met je eigen verhaal. Vaak in kleine groepjes, met ervaren oud-journalisten als trainer.

Bekijk onze cases