Contact
Menu

Specialismen

Hier blinken
wij in uit

Op zoek naar een specifieke dienst? Dit zijn onze specialiteiten.

Omgevingscommunicatie

Het informeren van belanghebbenden is een essentieel onderdeel van elk (bouw)project. Omgevingscommunicatie kan het verschil maken tussen een succesvolle uitvoering en weerstand bij de betrokken partijen. Duidelijk communiceren en vragen beantwoorden leiden veelal tot begrip en waardering voor de activiteiten.

Lees hier meer over omgevingscommunicatie en het downloaden van de whitepaper.

Omgevingscommunicatie
Leene Communicatie Podcasts

Podcasts voor zakelijke communicatie

De zakelijke podcast is in opkomst. Steeds meer organisaties zien de waarde van ‘gesproken’ promotie. Of het nu gaat om de werving van nieuwe medewerkers of het (grootschalig) willen delen van de dienstverlening. De podcast is een populaire manier om het juiste publiek te bereiken op laagdrempelige wijze. Luisteren naar informatie kan immers bijna altijd.

Lees hier meer over hoe de professionals van Leene Communicatie jouw organisatie kunnen helpen bij de creatie van podcasts voor elk doel en elk publiek.

 

Mediatraining

Hoe werken media en journalisten en hoe ga je daarmee om? Hoe maak je nieuws en hoe houd je de regie bij kritische vragen? Tijdens onze mediatrainingen brengen wij jou gevoel voor nieuws bij, vertellen we je hoe journalisten werken en leren we je hoe je daarop kunt inspelen. We laten je oefenen voor de camera met je eigen verhaal. Vaak in kleine groepjes, met ervaren oud-journalisten als trainer.

Communicatie over energietransitie

Ieder van ons heeft wat te doen in de overstap naar duurzame energie en warmte. Wij ontwikkelen opvallende PR-, communicatie- en contentcampagnes om het nut en de noodzaak van de energietransitie onder de aandacht te brengen bij specifieke doelgroepen. Van een krachtig concept en aansprekende beeldtaal, tot een activerende slogan en aantrekkelijke campagnemiddelen. Dankzij een geïntegreerde mix van communicatiemiddelen geef je je doelgroepen de juiste inhoud van de boodschap mee en stimuleer je het gewenste gedrag.

Lees hier meer over ons aanbod op gebied van communicatie over energietransitie.

 

Commissies en colleges

Commissies en colleges hebben soms tijdelijke ondersteuning nodig bij de communicatie van een specifiek onderwerp. Die ondersteuning kan op diverse manieren ingevuld worden. Ook de spelregels kunnen per situatie verschillen. De communicatieprofessionals van Leene Communicatie helpen waar nodig, of dit nu begeleidend advies is of een traject wat wij met de opdrachtgever van begin tot eind samen doorlopen.

Lees hier meer over ons werk voor commissies en colleges. 

 

Actief persbeleid en woordvoering

Stress-sensitieve communicatie

Mensen die in stressvolle situaties zitten, hebben een andere manier van communiceren nodig. Kort, bondig, duidelijk. Zodat de informatie ook daadwerkelijk aankomt. Vaak zijn er ook meerdere contactmomenten nodig om ervoor te zorgen dat de informatie bij blijft. Zo wordt er gewerkt naar een oplossing waarbij de stress afneemt en het vertrouwen toeneemt.  

Lees hier meer over stress-sensitieve communicatie en het downloaden van de whitepaper. 

 

Projectcommunicatie

Projecten zijn vaak gelegenheidscombinaties. Van verschillende bedrijven, overheden, afdelingen of varianten daarop. Succesvolle projecten organiseren niet alleen de samenwerking, maar ook de communicatie goed. Leene Communicatie heeft veel ervaring met projectcommunicatie. Van het Zilveren Regeringsjubileum van toenmalig koningin Beatrix tot en met communicatie over cultuurverandering.

Foto: Jorrit Lousberg

Pensioencommunicatie

Pensioen is voor veel mensen een ‘ver van hun bed’-show. En het is taaie materie. De regels voor pensioen zijn lastig te begrijpen. En met de komst van het nieuwe pensioenstelsel gaan die regels ook nog eens veranderen. Alle reden voor pensioenfondsen, pensioenverzekeraars en pensioenuitvoerders om in actie te komen. En in te zetten op begrijpelijke, begripvolle communicatie. Daar helpen de adviseurs, tekstschrijvers en vormgevers van Leene Communicatie graag bij. 

Lees hier meer over ons aanbod op het gebied van pensioencommunicatie. 

 

Corporate communicatie

Van jaarverslag tot corporate story. En van huisstijl tot positionering van de bestuurder. Natuurlijk voor bedrijven en NGO’s, maar ook voor overheden en uitvoeringsorganisaties. Op het gebied van corporate communicatie hebben we jarenlange ervaring in huis. De adviseurs, vormgevers en tekstschrijvers van Leene Communicatie geven handen en voeten aan de corporate communicatie van de organisatie.

Overheidscommunicatie

Leene Communicatie wil werken voor én met organisaties die zich inzetten voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Overheidscommunicatie is dan ook een specialisme van ons bureau. Bij Leene Communicatie werken diverse collega’s die ooit zelf bij de overheid werkten. Onze opdrachtgevers lopen uiteen van de gemeente Wijk bij Duurstede tot de Sociale Verzekeringsbank en van het ministerie van Justitie en Veiligheid tot de provincie Zuid-Holland.

Klantcommunicatie en servicedesign

Klanten en burgers willen goed geholpen worden, aansluitend bij hun situatie. Voor veel overheden, pensioenfondsen, verzekeraars, energieleveranciers, woningcorporaties en vergelijkbare organisaties is het niet eenvoudig om aan die verwachtingen te voldoen. Wij helpen daarbij. Van het herschrijven van standaardbrieven en ontwikkelen van beeldbrieven tot het in kaart brengen van klantreizen en het ontwikkelen van klantportalen. Samen met ons zusterbureau VormVijf hebben we dé specialisten in huis voor alle trajecten op het gebied van klantcommunicatie en servicedesign.

Interne communicatie

Mede door corona staat interne communicatie bij veel organisaties hoog op de agenda. Maar ook een fusie, organisatieverandering of fabriekssluiting kan reden zijn om extra aandacht te geven aan de interne communicatie. Wij helpen om dit op een hoger plan te brengen met de inzet van adviseurs en bijvoorbeeld  (web)redacteuren. We hebben daarmee ruime ervaring. Zo nodig zetten we op tijdelijke basis zelfs een complete afdeling interne communicatie op.

Crisiscommunicatie

Leene Communicatie adviseert en ondersteunt bedrijven in zwaar weer bij de communicatie. Vaak gaat het om acute crisissituaties of langer lopende issues waar extra ondersteuning nodig is op het gebied van persvoorlichting en mediarelaties. We hebben ervaring met bijvoorbeeld sluiting van vestigingen en fabrieken, reorganisaties, corruptie, veiligheidsissues en milieuschandalen.

Klaar om met ons in gesprek te gaan?

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie over onze dienstverlening.

Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Fill out this field
Fill out this field

Bekijk onze cases