Informatief jubileumboek

 

Opdrachtgever: V.O. Patents & Trademarks
Opdracht: zet (innovaties van) V.O. in de schijnwerpers in een publicatie ter ere van honderdjarige jubileum
Periode: 2016

Achtergrond
V.O. Patents & Trademarks is een van de grootste octrooibureaus in Europa. Het helpt tech starters, innovatief MKB, kennisinstituten en multinationals alles uit de waarde van hun intellectuele eigendom te halen. V.O.’s werk maakt duidelijk dat vrijwel elk voorwerp waarmee we in het dagelijkse leven te maken hebben, is gebaseerd op onderdelen of productiemethoden waarop een octrooi of geregistreerde merknaam rust(te).

Opdracht
Dankzij V.O. wisten talloze innovatieve processen en producten beschermd hun weg te vinden naar de markt, en daar is het Nederlandse bureau trots op. In 2016 wil V.O. zijn honderdjarige jubileum vieren met een bijzonder boek. Met als communicatiedoel: laat zien hoe we al een eeuw lang ondersteuning en advies leveren aan innovatieve ondernemers in uiteenlopende sectoren.

Werkwijze en resultaat
Onder de titel ‘Terugblik op de toekomst. 100 jaar octrooien, merken en modellen’ zetten we de (inter)nationale ontwikkelingen in het octrooisysteem van de afgelopen eeuw op een rij. Daarin komt V.O. steeds naar voren als thought leader in de wereld van intellectueel eigendom. Daarnaast laten we in tien verhalen over opmerkelijke uitvindingen zien hoe V.O. op unieke wijze heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en het commerciële succes van uitvindingen, merken en modellen uit binnen- en buitenland. En het jubileumboek blikt ook vooruit: we schetsen een toekomstscenario dat duidelijk maakt hoe innovatieve ideeën tot bloei kunnen komen vanuit de bescherming en stimulans die het octrooisysteem biedt. V.O krijgt daarmee een nieuw middel voor agendasetting in handen – en een bijzonder relatiegeschenk voor klanten.

V.O. Patents & Trademarks