Onderzoek en analyse verkeer en vervoer

 

Opdrachtgever: De Verkeersonderneming
Opdracht: monitor de mediaberichtgeving over verkeer en vervoer in de regio Rotterdam
Periode: 2012 – heden

Achtergrond
De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Rijkswaterstaat. Doel van de samenwerking is om Rotterdam bereikbaar te houden door asfalt slim te gebruiken en door beroepsvervoer, werkgevers en werknemers slimmer te laten reizen. De Verkeersonderneming maakt deel uit van het landelijke programma Beter Benutten, waarin overheden en bedrijven samen werken aan reistijdverbetering voor automobilisten.

Opdracht
Miljoenen Nederlanders maken dagelijks gebruik van het verkeersnetwerk in Nederland. Vanzelfsprekend komt verkeer en vervoer vrijwel dagelijks aan bod in de media. Voor de betrokkenen bij De Verkeersonderneming is het belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er speelt, zodat zij hierop kunnen inspelen. Wij monitoren daarom dagelijks de relevante nieuwsberichten over verkeer en vervoer in de regio Rotterdam en de landelijke ontwikkelingen op dit gebied.

Werkwijze en resultaten
Alle gevonden berichten zetten we door via het Yammer-intranetaccount van De Verkeersonderneming. Zo ontvangt De Verkeersonderneming dagelijks de voor haar relevante berichten op een presenteerblaadje. Dat biedt input en inspiratie voor succesvolle campagnes en projecten als Filedier, het Rotterdam Mobility Lab en de Marktplaats voor Mobiliteit.

De Verkeersonderneming