Projectcommunicatie invulling Banenafspraak

 

Opdrachtgever: Verbond Sectorwerkgevers Overheid (VSO)
Opdracht: communicatieadvies, tekstschrijven en webredactie
Periode: oktober 2015 – heden

Achtergrond
Het Aanjaagteam Banenafspraak is verantwoordelijk voor de uitrol van de Banenafspraak (Participatiewet) binnen de overheid en het onderwijs. Aan dit team de opgave om werkgevers te informeren, te enthousiasmeren en te activeren om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen.

Opdracht 
Leene Communicatie krijgt de opdracht te zorgen voor een stevige communicatieve basis voor het team. Daarnaast moeten er communicatiemiddelen komen die werkgevers ondersteunen bij de invulling van de Banenafspraak. Om de werkgevers te bereiken, kiezen we voor een contentmarketing-aanpak, waarbij het draait om het aanbieden van relevante (nuttige) en aantrekkelijke content aan de doelgroep.

Werkwijze en resultaat 
Een tekstschrijver/adviseur van Leene Communicatie ondersteunt het aanjaagteam op hands on-manier. Zij werkt gemiddeld een dag per week op locatie, adviseert over de prioriteiten en zorgt ervoor dat het team de gewenste acties daadwerkelijk uitvoert. De gereorganiseerde website staat inmiddels vol hoogwaardige teksten, zoals in interviewvorm uitgewerkte, inspirerende cases. Ook schrijft de tekstschrijver de maandelijkse nieuwsbrief.