Contact
Menu
Terug
  • Contentmarketingaanpak die uitgaat van journalistieke storytelling
  • Beeldvorming over stadswarmte en -koude positief beïnvloeden
  • Blogs, praktijkverhalen, columns en Q&A’s

Opdrachtgever

Vattenfall Heat

Opdracht

Help de beeldvorming over stadswarmte en -koude bij (met name) professionele doelgroepen positief te beïnvloeden

Periode

2010 – heden

Case

B2B contentmarketing en free publicity

Vattenfall Heat (voorheen Nuon Warmte) is producent, distributeur en leverancier van stadswarmte en -koude. Restwarmte die normaliter verloren gaat, kan Nederland met stadswarmte opnieuw benutten voor verwarming en warm water in kantoren en woningen. Daarmee is stadswarmte een duurzaam alternatief voor gasgestookte cv-ketels. Stadskoude, geput uit natuurlijke waterbronnen, zorgt voor klimaatvriendelijke, koele gebouwen.

Opdracht

Vastgoedeigenaren zien stadsverwarming vaak als ouderwets en als gedwongen winkelnering bij één energieleverancier. Dat vergemakkelijkt verhuur of verkoop in de regel niet. Bovendien telde stadswarmte lang niet mee voor het energielabel. Vattenfall Heat schakelt ons in om de beeldvorming over stadswarmte en -koude bij met name professionele doelgroepen te beïnvloeden en de voordelen ervan bij hen onder de aandacht te brengen.

Werkwijze en resultaat

Vattenfall is één van de belanghebbenden in het Warmtedossier, en dus is het minder geloofwaardig als Vattenfall zelf stadswarmte aanprijst. Samen met Vattenfall werken we daarom met een contentmarketingaanpak die uitgaat van journalistieke storytelling in combinatie met free publicity. We schrijven blogs, praktijkverhalen, opinies, columns, Q&A’s en interviews met bijpassende beelden en infographics die we aanbieden bij relevante blogs, websites en vakbladen. Het resultaat is duidelijk: het aantal afnemers van Vattenfall stadswarmte stijgt met ongeveer twintig procent, en de wet- en regelgeving voor stadswarmte in relatie tot het energielabel is aangepast ten gunste van stadswarmte. Dankzij de relevante content is Vattenfall veel zichtbaarder bij professionals.