Contact
Menu

Creativiteit in
vorm én inhoud

Van campagneconcept tot digitaal jaarverslag en van thema-magazine tot online contentplatform. We realiseren communicatiemiddelen van a tot z. Onze grafisch ontwerpers en tekstschrijvers maken de vertaalslag van inhoud naar vorm en begrijpelijke tekst. Met creatieve campagnes, een visuele stijl of door een design dat raakt. Door heldere doelstellingen, inzicht in de doelgroep en een creatieve strategie die daarbij aansluit, bereik je het gewenste effect.

Concept en campagnes

Wij ontwikkelen opvallende PR-, communicatie- en contentcampagnes met een krachtig concept, aansprekende beeldtaal, activerende slogan en aantrekkelijke campagnemiddelen. Dankzij aandacht in de pers krijgt je organisatie, congres of event de gewenste bekendheid en autoriteit. Met onze social campagnes bereiken we heel gericht specifieke doelgroepen via platforms als LinkedIn, Instagram, Facebook en Google. En dankzij een geïntegreerde mix van communicatiemiddelen geef je je doelgroepen de juiste inhoud van de boodschap mee.

Grafisch ontwerp

Een nieuwsbrief, magazine of jaarverslag wordt pas echt aantrekkelijk en inspirerend met een goed ontwerp. Het vergroot de toegankelijkheid en leesbaarheid van informatie. Daarom brengen wij vorm en inhoud samen. Onze ontwerpers en dtp’ers maken uiteenlopende ontwerpen. Van huisstijl en logo tot magazine, en van onderzoeksrapport tot presentatie.

Corporate story

Impact realiseren. Het verschil maken. Van maatschappelijke betekenis zijn. Wij zien dat steeds meer bedrijven, instellingen en overheden dat nastreven. Het ‘waar sta je voor-verhaal’ van de organisatie op papier zetten, is een specialisme van ons bureau. Onze tekstschrijvers ontwikkelen met en voor talloze opdrachtgevers unieke en onderscheidende corporate stories. Vaak combineren we dit met relevant beeld zodat een brand book ontstaat.

Infographics en visualisaties

Een complex verhaal kan niet zonder heldere visuals. Het visualiseren van informatie – bijvoorbeeld door middel van infographics – is dan ook een specialisme van Leene Communicatie. Door het gebruik van infographics brengen we complexe of inhoudelijk ingewikkelde informatie tot leven. Overzichtelijk en toegankelijk.

Storytelling

Noem het storytelling of brand journalism. Maar het komt erop neer dat onze tekstschrijvers interviews en verhalen schrijven die mensen context verschaffen en in beweging zetten. De onderwerpen en insteek bedenken we vaak samen met jou als opdrachtgever. En vervolgens zorgen we ervoor dat de verhalen hun weg vinden naar de doelgroep.

Video en animatie

Menselijke verhalen. De wereld achter de cijfers. Via branded documentaires en film: cinemato-grafisch verzorgd, aantrekkelijk en soms aan-grijpend om te zien. Of via live vlogs voor een congres, uitlegvideo’s, klantcases of een glas-heldere animatie van de nieuwe strategie. Wij zorgen dat het voor elkaar komt. Van hapklare videocontent, soms opgenomen en gemonteerd met alleen een smartphone, tot producties met een team van camera, geluid en regie.

Beeldbrieven

Een beeldbrief helpt organisaties om beter en vooral eenvoudiger met de doelgroepen te communiceren. Bijvoorbeeld in brieven over nieuwe regels, ander beleid of over het aanvragen van een document. Een beeldbrief brengt met een korte, duidelijke tekst en ondersteunend (foto)beeld een heldere boodschap aan de lezer over. Daarmee is een beeldbrief vaak begrijpelijker voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Wij hebben een aanpak ontwikkeld die zich in de praktijk heeft bewezen.

Klaar om met ons in gesprek te gaan?

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie over onze dienstverlening.

Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Fill out this field
Fill out this field

Bekijk onze cases