Contact
Menu

Van interne communicatie
tot perswoordvoering

Je zoekt een bureau om mee te denken over de omgevings-communicatie. Of je hebt extra denkkracht nodig voor een content- of social mediastrategie. Wellicht wil je resultaten beter zichtbaar maken of een PR-aanpak ontwikkelen. De adviseurs van Leene Communicatie helpen bedrijven, overheden en projecten om te komen tot heldere en aansprekende communicatie.

Index

Stakeholderanalyse

Zeker bij grotere projecten wil je de belanghebbenden scherp op het netvlies hebben. Wie zijn het, wat zijn hun belangen en zijn het dezelfde mensen en organisaties als je communicatiedoelgroepen? Daar helpen we je graag bij. Een quick scan van de omgeving is vaak een eerste snelle stap.

Positionering

Hoe positioneer je je organisatie of project? Met een praktische aanpak dringen we door tot de essentie. We gaan in gesprek over de kernwaarden, de identiteit en doelgroepen. We identificeren de bouwstenen van een positioneringsstrategie. We formuleren een kort en aansprekend merkverhaal in woord en beeld én ontwerpen de communicatiestrategie om het merk succesvol uit te dragen. Zo helpen we om de kloof te dichten tussen het gewenste imago en de reputatie.

Communicatiestrategie

We zijn niet het bureau van de vuistdikke plannen, maar je ontkomt meestal niet aan het maken van een communicatiestrategie. Het zorgt voor consistentie, geeft alle betrokkenen houvast en vergroot vaak de effectiviteit en efficiëntie van de communicatie. Wij maken het communicatieplan graag samen met alle betrokkenen, zodat er meteen draagvlak ontstaat.

Social mediastrategie

Facebook, Instagram, LinkedIn… Hoe zet je social media op een strategische én praktische manier in? Hoe zorg je met relevante inhoud en nieuwswaardige content dat je bekendheid krijgt bij uiteenlopende doelgroepen? We helpen organisaties met het ontwikkelen van een online of social mediastrategie. Samen bepalen we doelstellingen en kernboodschappen en stellen we prioriteiten. En we adviseren over monitoring, analyse en tone-of-voice.

Message house

We maken graag gebruik van de message house-methodiek om te komen tot een onderbouwde boodschap. Om die te maken, organiseren we een of enkele denksessies. We begeleiden het proces door vragen te stellen en de deelnemers te prikkelen. Dit kan zo nodig geheel digitaal plaatsvinden. Het eindresultaat is een boodschap in verschillende varianten met feiten, cijfers en bewijsvoering.

Direct Duidelijk Analyse

Duidelijk communiceren zien we als kern van onze dienstverlening. Met een Direct Duidelijk Analyse brengen we de begrijpelijkheid van (delen van) je communicatie in kaart. Zoals brieven, e-mails, nieuwsbrieven, social media-berichten, video’s et cetera. Vervolgens formuleren we praktische verbeterpunten waarmee je direct aan de slag kunt. Desgewenst trainen we medewerkers in begrijpelijk schrijven en leiden we schrijfcoaches op.

Pro-actief persbeleid

Je wilt aan de slag met het opzetten en inrichten van het pers- en mediabeleid. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. We adviseren en begeleiden organisaties met strategisch media- en persadvies, al dan niet in combinatie met tijdelijke operationele invulling van persvoorlichting en perswoordvoering.

Actief persbeleid en woordvoering

Contentstrategie

Contentmarketing is van oudsher een specialisme van ons bureau. Onze adviseurs helpen je graag om te komen tot een goede contentstrategie. Met een journalistieke bril kijken we hoe jouw organisatie de doelgroepen het best kan bereiken, informeren en inspireren met sterke content. We maken daarbij graag gebruik van het 3H-model van Google.

Hands on sparringpartners

De adviseurs van Leene Communicatie fungeren als sparringpartner op communicatiegebied en voeren de adviezen desgewenst uit. Een belangrijk mediaoptreden? We bereiden de woordvoeringslijn en Q&A voor. Een crisis-situatie? We sparren met de communicatie-manager over de aanpak, en we helpen je de pers te managen. Nieuwe website? We denken graag met je mee over het plan.

PR en mediarelaties

We zijn prijswinnend op het gebied van PR en mediarelaties. Leene Communicatie genereert actief free publicity over merken, projecten en initiatieven. We verzorgen – al dan niet op tijdelijke basis – de woordvoering en pers-contacten voor organisaties, commissies en samenwerkingsverbanden. En we helpen met de communicatie als er sprake is van een crisissituatie.

Samen met Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham maakten we het boek ‘Voorbij het wantrouwen; indringende gesprekken tussen journalist en woordvoerder’. Vraag de pdf van het boek aan op deze pagina.

Direct Duidelijk Trainingen

Met onze Direct Duidelijk Trainingen helpen we organisaties duidelijker te communiceren. We bieden praktische workshops, trainingen en opleidingen die draaien om begrijpelijkheid. Van het schrijven van glasheldere teksten tot mediatrainingen en trainingen waarin we medewerkers helpen hun corporate story te vertellen en uit te dragen.

Communicatieonderzoek

Data is het beginsel van elke activiteit bij Leene Communicatie. Het onderzoeken van wat de opdrachtgever wil bereiken en wat de doelgroep bereid is of in staat is om te ontvangen; Dit dient als de basis voor elke succesvolle communicatiestrategie. Met behulp van nauwkeurige analyses en elke vorm van communicatie te onderzoeken, komen we tot een boodschap die bij iedereen in de doelgroep op de juiste manier binnenkomt. Zo dragen we bij aan de begrijpelijkheid en het bereik van de communicatie van onze opdrachtgevers. Lees hier meer over gebruikersonderzoek en data analyse.

Klaar om met ons in gesprek te gaan?

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie over onze dienstverlening.

Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Fill out this field
Fill out this field

Bekijk onze cases