Contact
Menu

Van communicatieprojecten tot
projectcommunicatie

Leene Communicatie is een praktisch ingesteld bureau, van oudsher sterk in de realisatie van communicatie. We maken communicatiemiddelen van a tot z. Inhoudelijk gaat het vaak om complexe thema’s die we voor een brede doelgroep duidelijk, interessant en relevant maken.

Tekstcreatie en redactie

Beleidstaal begrijpelijk maken. Uitvoerings-programma’s helder op papier zetten. Web-teksten, whitepapers, position papers en speeches. Creatieve posts voor social media, voice-overteksten, jaarverslagen en nieuwsbrieven. Wij worden warm van het toegankelijk en aansprekend maken van ingewikkelde onderwerpen. We begeleiden redactievergaderingen en storytelling-projecten, bedenken redactionele formats, adviseren over tone of voice en ontwikkelen de schrijfwijzer van jouw organisatie. Wat het ook is: onze tekstschrijvers helpen je erbij.

Digitale publicaties

Je wilt een longread of e-magazine. Of er zijn aantrekkelijke social media-uitingen nodig. Wij combineren creativiteit en inhoud bij het ontwerpen en ontwikkelen van digitale pro-ducties. Daarbij is inclusiviteit en digitale toe-gankelijkheid de norm. We helpen met content, adviseren over structuur en begeleiden de ontwikkeling van sites en magazines van a tot z.

Communicatieprojecten

Meer bekendheid geven aan sponsoractiviteiten. Bewoners informeren over bouwprojecten. Een congres in de spotlights zetten, zo nodig inter-nationaal. Nieuwe diensten, regels of wetgeving die aandacht verdienen. Of een campagne waarin content en PR een belangrijke rol spelen. Wij pakken communicatie vaak projectmatig aan, en zorgen ervoor dat het voor elkaar komt; op tijd, binnen budget en met het juiste resultaat.

Opiniebijdragen en blogs

We helpen sleutelpersonen van organisaties bij het uitdragen van hun visie en opinie. Veel gebruikte middelen die we daarvoor inzetten zijn opiniebijdragen en blogs. Die schrijven we op basis van een of enkele interviews met experts. Vervolgens bieden we deze artikelen actief aan bij relevante nieuws- of vakmedia.

Online content en vindbaarheid

Je hebt (web)teksten nodig die aantrekkelijk én goed vindbaar zijn. Met alleen een site met goede content ben je er niet. Of het nu gaat om snack-tekst, longreads, webcare of content-marketing; we maken vaak en veel content voor digitale uitingen, die bovendien goed vindbaar is door zoekmachineoptimalisatie (SEO). Ook betaalde contentpromotie (SEA) kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Begrijpelijke overheidscommunicatie

Voor overheidsorganisaties is duidelijk com-municeren essentieel. We zijn al meer dan vijftien jaar een bureau voor begrijpelijke overheidscommunicatie. We geven schrijf-trainingen aan ambtenaren, helpen organisaties inclusief communiceren via beeldbrieven en maken beleidsteksten aansprekender.

Monitoring en analyse

Goed communiceren kan niet zonder goed luisteren. Daarom monitoren we voor organisaties hoe er over hen bericht en gesproken wordt; in de pers en op sociale media. We analyseren de resultaten zodat helder is wat je campagne oplevert en of er nieuwe issues ontstaan. En we helpen je te bepalen of je wel of niet moet reageren, en zo ja, hoe.

Klaar om met ons in gesprek te gaan?

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie over onze dienstverlening.

Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Fill out this field
Fill out this field

Bekijk onze cases