Contact
Menu

Toekomstbestendige pensioencommunicatie

  • Het nieuwe pensioenstelsel verplicht pensioenuitvoerders te voldoen aan de wet Pensioencommunicatie
  • De pensioendeelnemers moeten weten waar ze aan toe zijn
  • Ze moeten weten wat de keuzes en gevolgen zijn
  • Leene Communicatie biedt extra hulp van de ruim 50 specialisten
  • Ruime ervaring met pensioencommunicatie bij verschillende opdrachtgevers 

Ieder jaar toont onderzoek weer aan dat mensen pensioen zien als een lastig onderwerp. Het is moeilijk te begrijpen vanwege de rekenkundige aspecten die eraan kleven. En het is een ‘ver van hun bed’-show omdat het voor de meeste mensen nog vele jaren duurt voordat het zover is. Bovendien zijn veel mensen – vanwege het nieuwe pensioenstelsel dat eraan komt – behoorlijk negatief over pensioen. Alle reden voor pensioenfondsen, pensioenverzekeraars en pensioenuitvoerders om in actie te komen. En in te zetten op begrijpelijke, begripvolle communicatie. Daar helpen de adviseurs, tekstschrijvers en vormgevers van Leene Communicatie graag bij.

De komst van het nieuwe pensioenstelsel betekent ook extra eisen aan de kwaliteit van pensioencommunicatie. Zo stelt ieder pensioenfonds een communicatieplan op voor de overgang van het oude naar het nieuwe pensioenstelsel. Dat is niet alleen verplicht, het moet ook nog eens voldoen aan de leidraad die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) hebben opgesteld. Verder is het straks verplicht om mensen te helpen bij het maken van keuzes voor hun pensioen. Keuzebegeleiding heet dat. Al met al een flinke opgave voor de pensioensector.

Duidelijke communicatie in begrijpelijke (beeld)taal

Ingewikkelde materie begrijpelijk maken. Dat is wat we al meer dan 20 jaar doen bij Leene Communicatie. Voor allerlei opdrachtgevers. Maar ook specifiek voor pensioenfondsen, pensioenverzekeraars en pensioenuitvoerders. Onze adviseurs, tekstschrijvers en vormgevers kennen de materie. Ze hebben ervaring met pensioencommunicatie en kennen diverse pensioenfondsen en pensioenverzekeraars van binnenuit. Zo werkten we onder meer aan pensioencommunicatie voor Mercer, Aon, MN, Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), Bedrijfspensioenfonds Koopvaardij en Nationale-Nederlanden. Onze communicatieprofessionals verplaatsen zich gemakkelijk in de doelgroep. Een belangrijk onderdeel van ons vak. Lopen we dan toch nog ergens tegenaan? Communicatie is immers geen wiskunde. Dan helpen we bij het uitvoeren van klantonderzoek. Want daar geloven we heilig in.

Ons aanbod

Meer lezen? Bekijk ons dubbelinterview: