Contact
Menu
Actueel

4200 zonnepanelen op dak Amsterdam ArenA

Het zonnedak krijgt een oppervlak van ongeveer 7.000 m2, vergelijkbaar met een voetbalveld. Jaarlijks zal de ArenA hiermee zo’n 930.000 kWh elektriciteit opwekken, ongeveer 10% van het huidige elektriciteitsverbruik. Nuon, BAM en Arcadis verzorgen de realisatie in de eerste helft van 2014, samen met Oskomera, dat de levering en montage van de zonnepanelen voor haar rekening neemt.

De zonnepanelen komen op de niet-licht doorlatende, niet-bewegende delen van het stadiondak in een strook over de hele omtrek boven de dakgoot. De plaatsing van de panelen brengt de ArenA in de top drie van Europese ‘zonnestadions’. Alleen het Stade de Suisse in Bern en het Bentegodi-stadion in Verona leveren meer zonnestroom. In Nederland beschikt de ArenA straks over de op een na grootste zonnepaneleninstallatie op een dak, na het nieuwe distributiecentrum van Hitachi.

Duurzaamheidsprogramma
Op woensdag 8 januari 2014 brengt de ArenA dit nieuws naar buiten. Leene Communicatie adviseerde en ondersteunde de ArenA daarbij. We zijn inmiddels twee jaar intensief betrokken bij de communicatie van het duurzaamheidsprogramma van het grootste stadion van Nederland. De ArenA rapporteert hierover via het nieuwe jaarverslag dat te lezen is op www.vanzelfsprekendduurzaam.nl. Dit verslag is in december gepubliceerd en geeft een inkijkje in de verduurzaming van een stadion.

Lees wat we verder te vertellen hebben