Contact
Menu
Actueel

Dafne Schippers sprint tegen zonneauto Nuon Solar Team

Dafne Schippers wint van Nuna op 100 meterOp donderdag 25 juni racete de zonneauto van het Nuon Solar Team tegen sprintster Dafne Schippers in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Dit ter voorbereiding op de World Solar Challenge 2015 in Australië waar het Nuon Solar Team in oktober aan meedoet. Leene Communicatie verzorgde voor Nuon de PR rond dit evenement.

Masterclass
Voorafgaand aan de race, hielden Dafne Schipper en Mark Hupkens, teamleider van het Nuon Solar Team, een inspirerende masterclass. Een groep van veertig techniek- en sportstudenten leerde meer over Schippers’ trainingsschema en wedstrijdvoorbereiding en Hupkens legde de link met het Solar Team. Hupkens en Schippers beantwoordden daarna met veel plezier en humor de vragen van de studenten.

De race: Dafne wint
Na de masterclass en een warming-up was het tijd voor waar iedereen echt voor was gekomen: de wedstrijd. Dafne en zonneauto Nuna7 namen het twee keer tegen elkaar op. Eén keer terwijl Nuna vanuit stilstand startte, en één keer sprintte Dafne tegen een al rijdende zonneauto. Beide races won Dafne Schippers ruim, met een afstand van respectievelijk 9 en 1,5 seconden.

Veel media-aandacht
Het mooie weer en het bijzondere karakter van het Olympisch Stadion, zorgden ervoor dat de aanwezige journalisten werden getrakteerd op mooie beelden van Dafne en een rijdende Nuna7. Foto’s van de race waren dan ook terug te vinden in landelijke media. Van de voorpagina van Metro tot een video-item op nu.nl. Hart van Nederland en het Jeugdjournaal hadden dezelfde avond een item over de race in hun programma. Daarnaast besteedden diverse radioprogramma’s zoals BNR nieuwsradio en Radio1 een item aan de bijzondere wedstrijd tussen mens en machine. Tot slot is het evenement ook in lokale media goed opgepakt.

Foto: Jorrit Lousberg; Na afloop van een masterclass van Dafne Schippers en het Nuon Solar Team, werd er gesprint op de 100 meter in het Amsterdamse Olympisch Stadion.
Foto: Jorrit Lousberg; Na afloop van een masterclass van Dafne Schippers en het Nuon Solar Team, werd er gesprint op de 100 meter in het Amsterdamse Olympisch Stadion.

Op naar Australië
Voor het evenement met Dafne Schippers heeft Leene Communicatie het perstraject begeleid. We ondersteunden Nuon en het team met advies, benaderden relevante journalisten en media en verzorgden de persberichtgeving.

Leene Communicatie is ook de komende tijd betrokken bij het Nuon Solar Team.

Binnenkort wordt de Nuna8 onthuld: de zonneauto waar het team mee gaat racen tijdens de World Solar Challenge 2015 in Australië.

[Foto’s: Jorrit Lousberg]

Lees wat we verder te vertellen hebben