Contact
Menu
Actueel

Dafne Schippers zorgt voor mooie PR Nuon Solar Team

Het Nuon Solar Team bereidt zich in Australië voor op de World Solar Challenge in oktober, waar de allernieuwste zonneauto Nuna8 opnieuw de winst moet pakken. Kort voor vertrek racete het team voor het oog van de camera’s nog tegen ’s werelds snelste vrouw op de 200 meter Dafne Schippers. Een sterke naam; een van de succesfactoren voor onze PR rond het Nuon Solar Team.

Of het nu de race van de zonneauto tegen Schippers is, de onthulling van de nieuwste zonneauto Nuna8 of de daadwerkelijke race in Australië; Leene Communicatie zorgt ervoor dat de media het nieuws oppikken. Voor Nuon verzorgen we sinds begin van dit jaar alle PR rond het Nuon Solar Team. En daar gaan we mee door tot het team weer op Nederlandse bodem staat. We ondersteunen Nuon en het team met advies, onderhouden het contact met journalisten en verzorgen de persberichtgeving. Hopelijk kunnen we op 25 oktober breed bekendmaken dat de Nuna8 de World Solar Challenge (weer) heeft gewonnen.

Persoonlijk record
In de zomer kreeg het Nuon Solar Team in het Amsterdamse Olympisch Stadion een masterclass ‘presteren’ van wereldkampioen op de 200 meter sprint Dafne Schippers. Daarna ging Schippers sprinten tegen de zonneauto van het Nuon Solar Team. Eigenlijk mocht ze tijdens deze sprintjes niet tot het uiterste gaan van haar coach Bart Bennema. Maar natuurlijk wilde de atlete per se winnen. Schippers en de zonneauto namen het twee keer tegen elkaar op en beide races won de wereldkampioene met gemak. Het leverde mooie beelden en een goed verhaal op voor de aanwezige journalisten.


Dafne Schippers gaf de studenten van het Nuon Solar Team een masterclass ‘presteren’. Wat zijn haar belangrijkste tips om een topprestatie te leveren?

1) Zorg voor ontspanning
Schippers: “Een goede mentale voorbereiding is voor mij noodzakelijk om een topprestatie neer te zetten. Het lastige is dat je je mentale conditie niet kunt meten. Voor mij is het heel belangrijk dat ik me goed kan ontspannen en dat lukt het beste bij mijn familie.”

2) Eet gezond en gevarieerd
“Mijn eetpatroon is uiteraard ook erg belangrijk. Ik reis veel en maak dus kennis met gerechten van over de hele wereld. Het liefste combineer ik buitenlandse ingrediënten met Hollandse pot. Sinds kort deel ik mijn favoriete gerechten op mijn eigen foodblog Dafne likes.”

3) Spaar je krachten
“Tijdens trainingen kom ik eigenlijk nooit in de buurt van de tijden die ik loop tijdens belangrijkste wedstrijden. Zo spaar ik mijn krachten voor de momenten dat het écht moet.”


Lees wat we verder te vertellen hebben