Contact
Menu
Actueel

In memoriam: Harry Louwenaar

Op zaterdag 29 april 2023 overleed communicatiestrateeg Harry Louwenaar. We verliezen met hem een vakman, en bovenal een buitengewoon hartelijke en fijne collega die jarenlang nauw betrokken was bij ons bureau. Diverse collega’s van Leene Communicatie kennen hem langer dan 25 jaar.

Harry was jarenlang een van de maten van het Utrechtse Maatschap voor Communicatie, een bureau waarmee Leene Communicatie nog steeds veel samenwerkt. In die rol introduceerde hij Leene Communicatie bij tal van opdrachtgevers. Ook werkten we veel met Harry samen op projecten, vooral voor Rijkswaterstaat.

Eenmaal vertrokken bij de maatschap ontpopte Harry zich tot een vriend van ons huis, zoals hij dat noemde. Hij verzorgde onze interne intervisies. Ook hielp Harry ons als partners van Leene Communicatie om het goede gesprek te voeren. Op zijn initiatief begonnen we die dagen vaak met een moment van reflectie. Hij liet ons landen en afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen. Niet zelden gebeurde dat met de woorden van Stef Bos, waarvoor we een gedeelde liefde koesterden. Harry stelde de juiste vragen. Vatte samen hetgeen gezegd werd, vooral ook tussen de regels. En hij dwong ons om het gesprek te blijven voeren met elkaar. Het gevoel aan het woord laten. Dat kon Harry als geen ander.

Harry bracht ook graag mensen en partijen samen. Hij initieerde en leidde graag die gesprekken. Zoals tussen communicatiebureau Podium, de Maatschap voor Communicatie en Leene Communicatie. Daarmee legde hij de basis voor Publiquest. En hij was fan van ontwerpbureau VormVijf – dat sinds 2022 deel uitmaakt van ons bureau.

Bijzonder was ook hoe Harry ons in 2020 hielp bij het uittreden van Job Leene (ook oud-BIKKER) als oprichter van Leene Communicatie en het toetreden van Frans Petersen als nieuwe aandeelhouder. Prachtig dat hij het vertrouwen van ons allen genoot. Het lukte hem om ook bij gevoelige onderwerpen het gesprek beter te laten verlopen. Professioneel gezien was er geen andere rol die hem beter paste dan die van gespreksleider en bemiddelaar. Als geen ander was hij in staat om je een ander perspectief te bieden. Harry zette je aan het denken.

Harry Louwenaar was een geweldig mens. Een man die leefde van én groeide van relaties. Een man die genoot van mooie, rake taal. Wij zijn dankbaar voor alles wat Harry voor ons betekende. Zijn kinderen, geliefde, familie, vrienden en andere dierbaren wensen we veel kracht om dit grote verlies te dragen.

Namens Leene Communicatie,

Frans, Job, Peter, Steffart

Lees wat we verder te vertellen hebben

// //
//