Contact
Menu
Actueel

Klinkende PR-resultaten Nuon Solar Team

De TU Delft-studenten van het Nuon Solar Team hebben op donderdag 21 oktober in de vroege ochtend (Nederlandse tijd) goud behaald in de World Solar Challenge. Hun Nuna8 mag zich de komende twee jaar de snelste zonneauto ter wereld noemen.

Stiekem voelen wij ons óók een beetje wereldkampioen!

3000 km
De World Solar Challenge is een race voor innovatieve zonneauto’s dwars door de outback van Australië. Op zondag 18 oktober klonk het startschot in Darwin, om vervolgens ruim vier dagen later te finishen in Adelaide. Een race van ruim 3.000 kilometer dwars door de Australische outback, die door het Nuon Solar Team in bijna 38 uur is afgelegd.

Zinderende finale
De winst van het Nuon Solar Team is de apotheose van een zinderende finale waarin de belangrijkste concurrent – Red One van de Universiteit Twente – lang op kop lag, maar uiteindelijk voorbij werd gestreefd. De winst is het verhaal van slim omgaan met energie. Je hoeft niet altijd voluit te gaan, maar wel op het juiste moment alles op alles zetten voor de overwinning. Een verhaal waarbij hoofdsponsor Nuon zich uiterst comfortabel voelt.

Trots
Wij zijn er trots op: samen met Nuon en de studenten ontwikkelden we dit voorjaar de PR-strategie én we voerden ‘m gedurende acht maanden uit. Van de start van de bouw van de auto tot en met de finish: wij maakten het van nabij mee, inclusief alle hoogte- en dieptepunten.

Full service PR
In de afgelopen maanden bedienden we journalisten uit heel Nederland en zelfs internationaal. Van de BBC en Hart van Nederland tot RTV Emmen en Dagblad de Limburger. We adviseerden en ondersteunden via medialobby, monitoring van alle kanalen, persberichtgeving et cetera. Het leverde klinkende resultaten op. Nooit eerder kreeg het Nuon Solar Team zoveel aandacht van de pers en op social!

Lees wat we verder te vertellen hebben