Contact
Menu
Actueel

Leene Communicatie sponsort Nuon Solar Team

nuonsolarLeene Communicatie verbindt zich dit jaar als exclusieve communicatiepartner aan het Nuon Solar Team, het studententeam van de TU Delft dat in 2015 in Australië wereldkampioen zonneracen werd. Leene Communicatie zal het team ondersteunen bij de PR en gebruikt het sponsorproject zelf als proeftuin voor communicatie-innovatie.

Het Nuon Solar Team doet dit najaar mee aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika, een zonnerace die in 2014 ook al werd gewonnen door de studenten van de TU Delft. De wedstrijd start in Pretoria, waarna de zonneauto’s het binnenland van Zuid-Afrika doorkruisen om te finishen in Kaapstad. Tijdens de race zal het bureaulogo van Leene Communicatie te zien zijn op de Nuna8S, de nieuwste zonneauto van het team.

Innovatie, technologie en duurzaamheid
“We kennen het Nuon Solar Team goed en dit project past uitstekend bij ons”, zegt Steffart Buijs van Leene Communicatie. “Veel communicatievraagstukken waarmee wij bezig zijn, hebben te maken met innovatie, technologie en duurzaamheid. Dat lijken vaak ingewikkelde onderwerpen en het is de kunst om er zo over te communiceren dat je doelgroep het begrijpt, en dat je overtuigt of inspireert. De Nuna vertelt zo’n verhaal dat iedereen begrijpt en aanspreekt. Het is het verhaal van de toekomst, en daarvan maken wij graag deel uit.”

Communicatieve proeftuin
Leene Communicatie wil de communicatie rond het Nuon Solar Team en de zonnerace gebruiken als communicatieve proeftuin. Steffart Buijs: “Wij gaan experimenteren met nieuwe vormen van contentmarketing, communicatie en PR. Daarbij denken we onder meer aan real time-communicatie, nudging met content, virtual reality en het effectief inzetten van Instagram, Snapchat of Pinterest voor organisaties.” Het bureau biedt in het kader van het sponsorproject bovendien communicatiestudenten de mogelijkheid om af te studeren en onderzoek te doen. Buijs: “Het Nuon Solar Team is een project met duizenden sympathisanten en er zijn al jarenlang tientallen bedrijven bij betrokken. Dit is een fantastische doelgroep: er is vertrouwen en betrokkenheid.”

Advies en coaching
solar2
Leene Communicatie helpt het Nuon Solar Team met mediarelaties en PR. De studenten krijgen advies en coaching van de adviseurs van Leene Communicatie. Ook biedt Leene Communicatie hands on ondersteuning op het gebied van free publicity, waarbij het bureau samenwerkt met Smart.PR en Clipit, die zich eveneens aan het Nuon Solar Team hebben verbonden. Leene Communicatie is al langer betrokken bij het Nuon Solar Team. In 2014 en 2015 verzorgde het bureau de PR in opdracht van hoofdsponsor Nuon.

Lees wat we verder te vertellen hebben