Contact
Menu
ActueelLeene Inside

Collega Maarten Hagg neemt deel aan sponsorfietstocht tegen armoede

Geld inzamelen voor een goed doel door een fietstocht te laten sponsoren. Maarten Hagg van Leene Communicatie durft die uitdaging aan.

Vierhonderd kilometer fietsen in vier dagen. Dwars door Rwanda, het land van de duizend heuvels. Dat is de uitdaging die Maarten Hagg van Leene Communicatie deze week aangaat. Met de Muskathlon – zoals de sponsortocht heet – zamelen 24 Nederlandse fietsers geld in voor Compassion, een stichting die strijdt tegen extreme armoede onder kinderen in ontwikkelingslanden.

“Ik voel me rijk met alles wat ik heb: vrouw, kinderen, een huis, een baan, een auto”, zegt Maarten over zijn motivatie. “Ik vond het wel eens tijd om wat van die rijkdom te delen met mensen die het slechter getroffen hebben. Ik ben toevallig geboren in een land met veel kansen. Dat geluk hebben kinderen in Rwanda niet.”

Storyteller
Tijdens zijn fietsavontuur door Rwanda zal Maarten onder meer een wielertenue dragen van Leene Communicatie, een van de sponsoren van de tocht. Maarten is blij met de betrokkenheid van zijn collega’s. “Ik ga eigenlijk ook namens mijn donateurs naar Rwanda. Zij staan achter mij en leven mee wanneer ik daar rondfiets.”

Hoewel Maarten in Rwanda ver weg is van zijn dagelijkse werkomgeving, houdt hij de pet van communicatie- en mediaspecialist nadrukkelijk op. Tijdens de fietstocht is hij dagelijks actief als ‘storyteller’. Elke dag vertelt hij via Facebook, Twitter en blogs de verhalen van de deelnemende fietsers.

Het goede doel centraal
Maar uiteindelijk draait het bij de sponsortocht in Rwanda natuurlijk allemaal om het goede doel. “Met alle fietsers bij elkaar halen we genoeg geld op om ongeveer driehonderd kinderen en hun families te ondersteunen. Daarmee maken we echt een verschil, want deze kinderen krijgen niet alleen betere voeding en kleding, maar ook langer en beter onderwijs. Daardoor is er hoop voor een betere toekomst, voor henzelf en voor hun land.”

Ook Maarten sponsoren? Dat kan via de sponsorpagina van de Muskathlon.

Lees wat we verder te vertellen hebben