Contact
Menu
Leene Inside

Mijn eerste week bij Leene Communicatie

Een overstap van freelance naar loondienst. Dat zal voor velen vast overkomen als een overgang van afwisseling en uitdaging naar een saaie, vaste kantoorbaan. Maar na mijn eerste werkweek voor Leene Communicatie blijkt: het tegenovergestelde is waar.

Jules van der Leeuw is op 1 april gestart als communicatieadviseur bij Leene Communicatie. In deze blog schrijft hij over wat hem is opgevallen tijdens zijn eerste werkweek. Ik was na ruim zes jaar freelancer in de journalistiek. En ja, de journalistiek kan een zeer dynamische omgeving zijn, waarin je ’s ochtends niet kunt voorspellen wat je die dag gaat doen. Maar in werkelijkheid was ik als bureauredacteur vrijwel altijd achter een vaste computer bezig persberichten, bijdragen van verslaggevers en bewerkte politieberichten zo snel mogelijk online te zetten. Na verloop van tijd merkte ik dat dit werk soms zo eentonig en vluchtig is dat ik aan het begin van de avond bijna niet meer wist wat ik eerder die dag had gedaan. Het werd tijd om op zoek te gaan naar een andere rol: met betrokken, gedreven collega’s werken aan verhalen en projecten die impact hebben. En die heb ik gevonden. Bij Leene Communicatie werken zo’n twintig communicatieprofessionals om maatschappelijk relevante verhalen van organisaties goed voor het voetlicht te brengen. Hier heb ik in mijn eerste week al mogen ruiken aan uiteenlopende projecten. Zo denk ik mee over een campagne van de Rotterdamse Pauluskerk om de aandacht voor daklozenproblematiek een nieuwe impuls te geven. Ik schuif aan bij een redactieoverleg bij de gemeente Rotterdam, die inwoners wil bereiken met informatie over duurzaamheid. En voor de provincie Zuid-Holland schrijf ik mee aan een interne nieuwsbrief. En dit was pas mijn eerste week. Overstappen van freelance naar loondienst, zeg je dan vaarwel tegen afwisseling en uitdaging? In tegendeel: na slechts een week bij Leene Communicatie heb ik al meer van de wereld gezien dan in drie jaar tijd als bureauredacteur.

 

Lees wat we verder te vertellen hebben