Contact
Menu
Foto van Hester Koers op de fiets.
Leene Inside

Puzzelen tot inhoud en vorm perfect aansluiten

Een visuele weergave van ingewikkelde informatie is prachtig. Tenminste, als de vorm de inhoud verduidelijkt. En om dat te bereiken is het weer niet altijd handig om meteen in beelden te denken. Vandaag zoeken we naar het #werkgeluk van collega Hester Koers: puzzelen tot vorm en inhoud perfect aansluiten.

Hester: “Laatst vroeg een opdrachtgever ons om een infographic te maken. Ze leverden een voorbeeld aan van een ander exemplaar, dat qua vorm en opzet erg in de smaak viel. De opdrachtgever was al aan de slag geweest met de informatie, maar liep daarbij al snel vast: de inhoud wilde maar niet in het beoogde plaatje passen.   

Tijdens een overleg moedigde ik het team aan om het beeld dat ze voor ogen hadden los te laten. Eerst aan de slag met de inhoud. Wat wil je nu eigenlijk vertellen en laten zien? Wat is hierin belangrijk en wat misschien iets minder? Pas als je je inhoudelijke boodschap haarscherp hebt, lukt het om daar succesvol een vorm aan te geven.  

Terug naar de tekst dus. Een van mijn collega’s zorgde samen met de opdrachtgever voor een nieuwe, aangescherpte versie van de tekst. Op basis daarvan kon ik vervolgens aan de slag met de visuele kant. Het resultaat? Een heel andere vorm en een tevreden opdrachtgever!  

Voor mij is dit een mooi voorbeeld van hoe tekst en vorm elkaar kunnen versterken. Samen met collega’s, die een ander vakgebied hebben, iets maken dat er niet alleen mooi uitziet, maar ook inhoud heeft. Dan blijf ik net zolang puzzelen tot het werkt!”

Lees wat we verder te vertellen hebben