Contact
Menu
Actueel

PO-Raad gaat voor modern en digitaal jaarverslag

“Wij willen een jaarverslag dat onze schoolbesturen echt gaan lezen.” Dat was in het kort het verzoek dat wij kregen van de PO-Raad. Onze oplossing? Een miniwebsite met de belangrijkste resultaten van 2015, de cijfers uit de sector én interviews. De verplichte jaarrekening is beschikbaar als pdf.

Voorgaande jaren maakte de PO-Raad, sectororganisatie voor het primair onderwijs en vereniging van schoolbesturen, een jaarverslag als opgemaakte pdf, volledig in tekst. Dat kan anders, wist communicatieadviseur Annemieke Kooper. “Van onze schoolbesturen begrepen we wel dat het jaarverslag niet zo goed werd gelezen. Het was gewoon te veel tekst. Van ons jaarverslag 2015 wilden we graag een overzichtelijke, originele en sprankelende online versie laten maken. En dat is gelukt!”

Menselijke gezicht
Schermafbeelding 2016-08-02 om 10.35.48Ons voorstel voor een miniwebsite viel bij de PO-Raad in goede aarde. We besloten om voor de belangrijkste thema’s alleen de behaalde resultaten in 2015 te noemen. Wie meer wil weten, wordt doorverwezen naar de website. De cijfers geven we weer in heldere infographics. De interviews met diverse schoolbestuurders en leraren geven het jaarverslag een menselijk gezicht. En wie geïnteresseerd is in de verplichte jaarrekening, kan een aparte pdf aanklikken. Het was een mooie uitdaging om van ‘verplichte kost’ toch een aansprekend geheel te maken.

Wel gelezen
We werkten niet alleen intensief samen met de opdrachtgever om wensen en ideeën af te stemmen, maar we schakelden ook een fotograaf, een vormgever en een webbouwer in. Om leden naar de website te leiden, maakten we daarnaast ook een aansprekende ansichtkaart om uit te delen tijdens bijeenkomsten. Annemieke Kooper: “We hebben het jaarverslag eerst gepresenteerd tijdens de Algemene Ledenvergadering en daarna op ons jaarcongres. De reacties zijn heel positief.”

Lees wat we verder te vertellen hebben