Contact
Menu
Actueel

Publicatie ZonMw zet kwetsbare jongeren in de kijker

Hoe verbeter je de zorg voor kwetsbare jongeren? Een vraag die veel bestuurders, gemeenten en zorgprofessionals momenteel bezighoudt. Wij hielpen het toonaangevende onderzoeksinstituut ZonMw een aantal kansrijke initiatieven te beschrijven die kunnen helpen de zorg te verbeteren. Met succes. Tijdens de Voor de Jeugd Dag vlogen de boekjes de deur uit.

6022474567_846aab01bd_o

Als er één ding duidelijk blijkt uit de (uitverkochte!) Voor de Jeugd Dag begin oktober, is het wel dat jeugdzorg zeer hoog op de agenda staat. Bestuurders, raadsleden, beleidsambtenaren, zorg- en welzijnsprofessionals, docenten en ouders: állemaal zijn ze aanwezig en állemaal zijn ze op zoek naar manieren om de jeugd te ondersteunen. Niet vreemd, nu ook de Prinsjesdagstukken vol maatregelen staan om de ontwikkeling van jongeren te bevorderen.

Onderzoeksresultaten als rode draad
ZonMw is aanwezig in de Amsterdamse Westergasfabriek en organiseert een aantal workshops. Een scala aan onderwerpen passeert de revue; van armoede tot leefstijl en van opvoedingsondersteuning tot ernstige gedragsproblemen. Daarbij vormen de laatste onderzoeksbevindingen steeds de rode draad. Onze artikelen – gebundeld in een boekje – geven de belangrijkste resultaten weer én inspireren de aanwezigen om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Direct aan de slag
Voordat we de artikelen schreven, spraken we uitgebreid met de betrokkenen. Van bedenker tot onderzoeker, van jeugdarts tot docent. Hun ervaringen, obstakels en creativiteit om hiermee om te gaan, vormden de basis voor de informatieve artikelen. Ieder verhaal is aangevuld met producten, tips van collega’s en handige websites. Zo kunnen lezers direct met de resultaten aan de slag.

De uiteindelijke verhalen
Weten hoe de artikelen uiteindelijk zijn verschenen? Bekijk het boekje op de website van ZonMw

Lees wat we verder te vertellen hebben