Contact
Menu
Actueel

Zomer PR-event: snelste zonnewagen op safari in Beekse Bergen

Nuna – de snelste zonnewagen ter wereld – trainde offroad en reed tussen de zebra’s en giraffen door, op plaatsen waar het publiek normaliter niet komt. Tijdens de training letten de studenten van het Nuon Solar Team vooral op hoe de coureur en de dieren op elkaar reageren. Een prachtig PR-evenement waarmee hoofdsponsor Nuon aandacht vraagt voor de race waaraan Nuna in september meedoet: de Sasol Solar Challenge, een race van acht dagen tussen Pretoria en Kaapstad in Zuid-Afrika.

Achter het stuur
Nuna-kleinDe fantastische locatie en het mooie weer staan natuurlijk garant voor prachtige beelden en interessante radio. Daar dacht de Nederlandse pers ook zo over, want zo’n twintig journalisten waren afgereisd naar Hilvarenbeek om de training mee te maken. Het leverde schitterende radio op; zo kroop verslaggever Ewout de Bruin live op Radio 1 achter het stuur voor een ritje in de supersnelle race-auto. Vanuit de afgesloten cockpit deelde hij zijn ervaringen met de luisteraars.

Dringen bij giraffen
Toen de training echt van start ging reed een stoet van vijf persjeeps de Nuna achterna het safaripark op. Langs de apen, gnoes en zebra’s om uiteindelijk te stoppen bij de giraffen voor een fotomoment. Daar was het dringen geblazen: iedereen wilde het beste shot, de mooiste foto’s en de boeiendste radio kunnen maken. Van Hart van Nederland tot het ANP en van BNR Nieuwsradio tot Omroep Brabant.

Resultaat
Leene Communicatie begeleidde het traject. Dat ging om advisering en ondersteuning van Nuon en het Nuon Solar Team, de samenwerking met Safaripark Beekse Bergen, het individueel benaderen van relevante journalisten en natuurlijk de persberichtgeving – Nederlands- en Engelstalig. Het resultaat mag er zijn: ongeveer een uur zendtijd op radio en televisie, talloze artikelen op internet en mooie stukken in de dagbladen. Lokaal, regionaal, landelijk én internationaal. Training geslaagd, op naar Zuid-Afrika!

Foto: Jorrit Lousberg

Lees wat we verder te vertellen hebben