Contact
Menu
Overheidscommunicatie

Aandacht voor begrijpelijke overheidscommunicatie

Eind oktober maakt het ministerie van BZK bekend meer mensen en middelen beschikbaar te stellen voor het begrijpelijker maken van overheidstaal. Een mooi initiatief, dat heel goed aansluit bij onze eigen initiatieven op het gebied van begrijpelijke overheidscommunicatie.

Om overheidscommunicatie te verbeteren heeft het ministerie van BZK onder meer de Direct Duidelijk Brigade opgericht. Die gaat in het hele land ambtenaren helpen bij het verbeteren en begrijpelijker maken van teksten. Er was de afgelopen tijd veel media-aandacht voor dit initiatief. En terecht, want elke burger heeft recht op begrijpelijke communicatie. Ook onze opdrachtgevers zien we gelukkig steeds meer investeren in inclusieve communicatie. Advies, redactie en training

Leene Communicatie zet zich al meer dan vijftien jaar in voor begrijpelijke overheidscommunicatie. Onder onze opdrachtgevers bevinden zich veel gemeenten, ministeries en andere publieke organisaties. We verbeteren beleidsteksten, geven advies, ontwikkelen beeldbrieven en bieden diverse schrijftrainingen aan.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Lees wat we doen voor overheidscommunicatie >

 

Lees wat we verder te vertellen hebben