Contact
Menu
Actueel

C-Day 2017: drie redenen waarom je erbij wilt zijn

Als partner van Publiquest, de communicatiecoöperatie voor het publieke domein, kijken wij extra uit naar C-Day. Want Publiquest is sponsor van Logeion en levert daarom een bijzondere bijdrage aan het nationale vakcongres voor communicatieprofessionals. We zetten op een rij waarom je er op 1 juni zeker bij moet zijn.

Een keynote van Cody Keenan, de man achter de speeches van Barack Obama. De bekendmaking van de Communicatieman/vrouw van het jaar 2017. En tientallen fasterclasses, masterclasses die je in een uur up-to-date brengen over de laatste inzichten uit het communicatievak. Op 1 juni mag het NBC in Nieuwegein zich gerust dé must-visit voor communicatieprofessionals noemen. Logeion, de beroepsvereniging voor communicatieprofessionals, organiseert dan weer C-Day, het jaarlijkse nationaal vakcongres voor communicatieprofessionals.

Het verhaal achter de speeches van Obama

Met de lezing van Cody Keenan, voormalig ‘director of speechwriting’ van Obama, heeft C-Day een primeur. Het is namelijk de allereerste keer dat Keenan op het Europese vasteland vertelt over zijn ervaringen in het Witte Huis. Hij zal vertellen over de kracht van woorden en het proces om tot de perfecte speech te komen. Natuurlijk gaat Keenan ook in op de beste voorbeelden van de impactvolle, onvergetelijke speeches die hij de afgelopen acht jaar schreef.

De verklaring waarom onzin werkt

Wat kunnen we als communicatieprofessionals tegen nepnieuws doen? Over die vraag gaat de break-outsessie van Reint Jan Renes, lector aan de Hogeschool Utrecht en jurylid van de Galjaardprijs (die wij vanuit Publiquest trouwens ook sponsoren). De fasterclass neemt je mee in de wereld van alternative facts, informatiebubbels, selectieve waarneming en het ‘backfire effect’ van pogingen om het tij te keren. Renes gaat dan ook in gesprek over een van de grootste communicatieopgaven van nu: waarheden en tegengeluiden weer relevant te maken.

De fasterclass die je achtjes laat draaien

Natuurlijk brengen we onze eigen Publiquest-fasterclass ook graag even onder de aandacht. Die geeft informatie en inspiratie om het communicatieve leiderschap binnen publieke organisaties te versterken. Bestuurders, programmamanagers en projectleiders staan nu eenmaal voor de uitdaging om vaak onder forse (tijds)druk hun standpunt te bepalen. Dat vraagt om een continue verbinding tussen wat er in de buitenwereld speelt en wat er binnen de organisatie gebeurt – een voortdurend achtjes draaien rond de spreekwoordelijke bestuurstafel, waar intern en extern samenkomen en de beslissingen genomen worden.

Frithjof de Haan, oprichter van Maatschap voor Communicatie en bestuurder van Publiquest, gaat in gesprek met Hanneke Koppers van de Technische Universiteit Eindhoven en Eefje Nienhuis van de Gemeente Utrecht over de vraag hoe zij de dialoog tussen ‘binnen’ en ‘buiten’ op gang houden. Vervolgens kan je praktisch aan de slag met de communicatielemniscaat, het dialoogmodel van Publiquest dat je inzicht geeft in de grootste opgaven waar je voor staat en de kansen die kunt je pakken.

Lees wat we verder te vertellen hebben