Contact
Menu

Leene Communicatie voor commissies en colleges

Op zoek naar een bureau voor de communicatie over een advies, evaluatie, onderzoek of eindverslag?

Een staatscommissie. Expertgroep. De nationaal coördinator. Bestuurscommissie. Het adviescollege. Allemaal woorden die vertellen dat het bestuur of de politiek soms verlangt dat gedurende een bepaalde periode extra tijd en aandacht wordt besteed aan een specifiek onderwerp.  

De ene keer zijn de spelregels van de commissie wettelijk vastgelegd. Een andere keer worden de adviseurs of ambassadeurs aangesteld door het bestuur of door een aantal organisaties.  

Meestal komt het erop neer dat een tijdelijke denktank met deskundigen wordt benoemd die onderzoekt en analyseert. En dat op basis van de uitkomsten conclusies en aanbevelingen volgen. Denk aan de Deltacommissaris, een evaluatiecommissie die de effectiviteit van een wet tegen het licht houdt. Of Tweede Kamerleden die een parlementaire enquête uitvoeren naar bijvoorbeeld de toeslagenaffaire of de afhandeling van de aardbevingsschade in Groningen.  

Full-service ondersteuning door Leene Communicatie

In de afgelopen jaren hebben wij tal van commissies ondersteund met communicatie, visualisatie en redactie. Als geen ander kunnen wij helpen met communicatieadvies en –onderzoek, tekstschrijven en grafisch ontwerp en animaties. Vaak coördineren we de communicatie over het proces, organiseren we interviews met vooraanstaande media, maken we een publiekssamenvatting, illustraties en infographics. Daarnaast verzorgen we de eindredactie en opmaak en organiseren we de persconferenties.  

Voorbeelden van opdrachtgevers

Hier volgen enkele voorbeelden van commissies waarvoor wij in de afgelopen jaren werkten: